A KLI-MA szakemberei lassan egy évtizede foglalkoznak klímák telepítésével, beüzemelésével. Hogy van-e olyan klíma berendezés, mellyel még nem találkoztak? Valószínűleg nincs. Épp ezért nem csak abban tudnak irány mutatást adni, hogy milyen klímát válasszanak, hanem abban is, hogy milyet ne… A gyakori kérdések oldalon találhat néhány olyan megszívlelendő tanácsot, melyet érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy klímát vásároljon, ne pedig egy újabb problémát.

MINDEN AMIT ÉRDEMES TUDNI… GARANCIA, ALKATRÉSZEK

Klíma választás esetén a készülék teljesítményén, megbízhatóságán felül legalább ennyire fontos, hogy milyen garanciát ad a gyártó és megfelelő-e az alkatrész ellátás. Arcpirítóan sok csalódott ügyfél érkezett már hozzánk, hogy az elromlott klímáját képtelenség megjavítani, nem vállalják a szerelők és még alkatrészt is lehetetlen hozzá szerezni. Igen, ebbe a csapdába sokan besétálnak, nem véletlen a mondás, hogy olykor az olcsó a legdrágább…

Az általunk forgalmazott készülékek mind megbízható, klíma gyártás területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező gyártóktól származnak. Mit jelent ez a gyakorlatban? Sok javításmentes évet, szükség esetén pedig könnyű a cserélendő alkatrészeket beszerezni és szerelőt találni hozzá.

TELJESÍTMÉNY

A megfelelő teljesítményű klíma kiválasztását befolyásolja a hűteni/fűteni kívánt helyiség alapterülete, a belmagasság, a földrajzi elhelyezkedés (pl. dél fekvésű-e a helyiség), van-e nagy hőt kibocsátó elektromos berendezés például hűtőszekrény vagy nagy teljesítményű lámpa stb. Összetett igaz? A jó hír, hogy ezzel Önnek nem kell foglalkoznia. Hívja fel kollégánkat és Ő felteszi a megfelelő kérdéseket és segít a készülék kiválasztásában.

KLÍMA SZERELÉS – TELEPÍTÉS

Egy lakossági klíma kiépítése, kültéri és beltéri egységek telepítése és beüzemelése átlagosan 3-4 órát vesz igénybe, beleértve a felszerelés után szükséges méréseket, esetleges utántöltést és takarítást. A szükséges munkaórák számát természetesen befolyásolja a szoba mérete, adottsága és persze a szükséges beltéri egységek száma. A beltéri egységek alaplapra történő felszerelését követően megkezdhető a hűtőköri csövek elvezetése, majd a kültéri egység felszerelése. Munkánk során esztétikus lekerekített kábelcsatornákat használunk. Munkatársaink a felszerelés során ipari porszívót használnak a fúrás során keletkezett törmelékek elszívására. Ennek ellenére kérjük a szerelés alatt az értékesebb berendezéseket távolítsák el a szerelés környezetéből, mivel az ugyan minimálisan, de kosszal jár. Cégünk garanciát vállal minden elvégzett munkára, így érdekünk, hogy csak minőségi klímaberendezéseket telepítsünk megrendelőink számára.